More images of this object
Show more

Volkoomen Neerlandsch kookkundig woordenboek voorgesteld in de Friesche...

  • Title Volkoomen Neerlandsch kookkundig woordenboek voorgesteld in de Friesche keukenmeid en verstandige huishoudster, leerende op een eenvoudige, duidelyke, en teffens smaakelyke wyze, het bereiden van allerlei spyzen ... Het braaden, stooven en kooken van de verscheidene zoorten van vleesch, gevogelte, visch, en groentens, soepen, meelspysen, pasteyen, taarten en ander gebak, ... het zouten, pekelen en rooken van vleesch en spek; ... Nog om een menigte aangenaame dranken en liqueurs te vervaardigen. Beproefde voorschriften om aalbesiënwyn, cyder of appeldrank, meede, enz. te bereiden ..., Alles uit meer dan een dertigjaarige ondervinding, by een verzamelt door mejuffrouw Catharina Zierikhoven
  • Author Zierikhoven, Catharina
  • Publisher  Te Leeuwarden, by H.A. de Chalmot
  •   Chalmot, Hendrik Amelius de Leeuwarden (1758-1779)
  • Date 1772
  • Extent 2 dl. ([10], 1-[275], [4], 278-444 p.)
  • Dimensions in-8
  • Accession Number OTM: OK 06-1609
  • Identifier hdl:11245/3.3401
Show moreShow less
  • Content I. (A-K.). - II. (L-Z)
  • Binding * 6 (-*6) A-R 8 S 2 [chi]1 T-2E 8 2F 4
  • Bib 990011265350205131
  • Keyword  Kookkunst
  •   Recepten (vorm)
  • Publications  Ferro 84a
  •   Bibliotheca Gastronomica 7128
  • Identifier hdl:11245/3.3401